Jobbigt med reklam på nätet?

Google allas vår kära sökjätte jobbar ständigt på att förbättra sökresultaten, så att du och jag ska få en bättre upplevelse och en trivsammare vardag.

Ha inte annonser högt upp på dina sidor

Ett av Google’s senaste drag när det kommer till att visa relevantare resultat för användarna var att utesluta eller straffa webbplatser som har annonser och olika typer av banners högt upp på sina sidor. Google hade fått indikationer på att folk upplever det som irriterande att mötas av en annons de första man gör på en webbplats, särskilt om man måste scrolla nedåt för att se det vettiga innehållet. Jag håller ju helt med, det är sjukt jobbigt med annonser och banners högt upp på webbsidor.

Google skapade ett litet enkelt verktyg för webbside-ägare att testa sina egna eller andras webbplatser för att se om de håller måttet. Google går inte att testa i verktyget dock, då blir det tomt – men inte skulle väl sökjätten göra fel?

Tveksamt?

Går man till Google så finns det enbart annonser på övre delen av deras sida.

[custom_frame_left shadow=”on”]SERP på konferens[/custom_frame_left] [clear]

Annonser och integritet

Och på tal om hyckleri… regler kring integritet har alltid varit viktigt för Google, både när det gäller användarnas möjligheter att tala om för Google att de inte vill att personlig data sparas – och när det gäller att tala om för webbplatsägare att de ska vara tydliga med vilka regler som gäller för cookies och villkor.

Men… idag dömdes Google att betala skadestånd på 157 miljoner kronor, förvisso inget större belopp för dem eftersom de tjänar in beloppet på några timmar.

Domen löd: Google har brutit mot integritetsreglerna för Apples webbläsare Safari som används i Mac-datorer, Ipad, Iphone och Ipod touch. Google och flera andra annonsföretag har använt sig av kod som ”lurade” webbläsaren för att kunna bevaka vad användare, som egentligen hade blockat sådan aktivitet, gjorde där för att visa riktade annonser för dem.

Ett svart hjärta till Google för pinsamt hyckleri!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.