Egentligen kan nödvändigheten i att ha en reseförsäkring ifrågasättas för de flesta, jag tror att det är det onödiga tecknade av dessa som gör att denna bransch är och har varit så lukrativ. De allra flesta som tecknar en reseförsäkring behöver det inte, man är redan försäkrad med sin hemförsäkring. Det har snackats om detta i omgångar, en artikel för referens finns att läsa här på E24 >>

När man köper sin resa, må det vara charter eller annat. Så är försäljaren ofta pigg på att ge dig en reseförsäkring för i sammanhanget väldigt liten peng, några hundringar oftast. Det är har de flesta har svårt att säga nej, och saknar informationen om att de redan är försäkrade de första 45 dagarna i utlandet. På detta kommer alldeles säkerligen försäljaren att ha nya argument, bra som dåliga, men detta tänkte jag lämna därhän… för nu ska jag ta en reseförsäkring!

Varför ska jag ta en reseförsäkring?

  • Min hemförsäkring täcker de första 45 dagarna, men jag kan komma att vara borta hela tre månader. Då vill jag ha ett bra skydd.
  • Jag ska med mig min lilla son som kommer att fylla sitt första år under vistelsen i Indien. Jag vill att han är ordentligt försäkrad.
  • Jag har på känn att det finns vissa saker en hemförsäkring inte täcker som jag kan få med en egen lite mera skräddarsydd.

Innan jag bestämmer mig mera så gör jag en check med mig själv, jag ställer mig frågan ”Vilket försäkringsbolag associerar jag till när jag tänker reseförsäkring” (Nu fuskade jag, för jag tänkte tanken redan innan jag började skriva), men det första jag tänkte var Europeiska. Kanske för att de har ett starkt varumärke eller för att min mor alltid tog försäkring via dem. Jag försöker minnas ett annat brand, och kommer på Salus… Salus Ansvar, kan det vara en ren reseförsäkring eller är jag ute och snurrar. Sedan tror jag de flesta försäkringsbolag har reseförsäkringar i sin portfölj.

Nu ska vi Googla! Vem ligger först på ”reseförsäkring”?

Det gjorde Europeiska! Härligt. De ligger med till vänster också bland de sponsrade länkarna. Bra. Ett klick på ordet bland de betalda resultat går uppskattningsvis på mellan 15 kr – 80 kr.

Jag går in på översta organiska resultatet till Europeiska, provar lite alternativ för min försäkring. Jag ska inte köpa än men vill testa bokningsprocessen halvvägs. Efter tredje gången, när jag backat för att justera valen så blev det såhär.

Sidan slutade att fungera! Argh! Jag bestämmer mig för att skjuta upp reseförsäkringen och dricka en öl istället, det är ju trots allt lördag. Fortsättning följer!

Mera referens om reseförsäkring

Upptäckte precis att Europeiska blivit nominerat till Årets Pressrum på MyNewsdesk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.